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WASHINGTON DC
1
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MEMORANDUM FOR
ALL MAJCOM/FOA/DRU XPM

FROM:
HQ USAF/DPM
1040 Air Force Pentagon
Washington DC 20330-1040

SUBJECT:
OMBC A-76 Preliminary Planning 

We have received requests for clarification regarding when MAJCOMs and installations are permitted to conduct Preliminary Planning.  This memo provides Air Force-wide guidance permitting installations and MAJCOMs to engage in Preliminary Planning at this time.

The revised OMB Circular A-76 was published on 29 May 2003.  It contains direction that Preliminary Planning will take place before public announcement of an A-76 competition.  However, the FY 2004 National Defense Authorization Act (NDAA) Section 335 states; “No studies or competitions may be conducted under…the revised OMB Circular A-76…” until 45 days after the Secretary of Defense submits a report to Congress on the effects of the recent revisions.  This report was delivered to Congress on or about 10 March 2004.

Preliminary Planning is not defined as part of a study or competition, which starts only after Public Announcement on the http://fedbizopps.cos.com/ web page.  Furthermore, Section 335 does not prohibit preliminary planning and it does not rescind or delay implementation of the revised Circular.  Put in terms of the revised Circular, Section 335 prohibits only Public Announcement and the steps that follow.



This memorandum has been coordinated with SAF/GCQ.  Your staff may direct questions to Mr. Vincent Gasaway, AF/DPMS, DSN 227-0293.

      //Signed, BG Ard, 19 Mar 04

W. P. ARD

Brigadier General, USAF
Director of Manpower and Organization
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